’s Ochtends een kopje koffie aan de keukentafel, rond zessen met z’n allen gezellig eten en de dag doornemen en ’s avonds een drankje met de buren. Keukens landelijke stijl staan voor nostalgische gezelligheid!

Bij de Lange keukens zijn we dol op landelijke keukens. Een keuken in landelijke stijl straalt namelijk warmte en gezelligheid uit. Maar wat maakt een keuken landelijk?

Wat maakt een keuken landelijk?

Er zijn een aantal kenmerken die horen bij keukens landelijke stijl. Zo is een landelijke keuken vaak gemaakt van hout, wat een warme uitstraling geeft. Ook heeft een landelijke keuken vaak veel sierlijke details zoals uitsneden in de houten keukenkastjes en mooie handgrepen. Als we kijken naar het lijnenspel is een landelijk keuken wat ‘rommeliger’ dan een moderne keuken. Alles hoeft niet strak en op gelijke hoogte te zijn. Tot slot wordt kleurgebruik niet geschuwd in een keuken landelijke stijl. Blauw en bordeauxrood worden veel gebruikt, maar ook zie je veel keukens in pastelkleuren.

Linares tundra groen landelijk

Moderne apparatuur in nostalgische keuken

Natuurlijk hoeven landelijke keukens, ook wel boerenkeukens of plattelandskeukens, niet ouderwets te zijn. Tegenwoordig heb je de mooiste keukens landelijke stijl waarin toch de modernste apparatuur is verwerkt. Uiteraard wel in dezelfde warme en nostalgisch ogende stijl, zodat de keuken een mooi plaatje blijft. Zo heeft een keuken met een nostalgische uitstarling, maar wel voorzien van alle gemakken van nu.

landelijke keuken donkerblauw 3 3

Tot ziens in Ommen

Ziet u zichzelf al zitten aan de grote keukentafel in uw mooie landelijke keuken? Kom gerust eens kijken in onze showroom vol met landelijke keukens om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Met twee verdiepingen vol keukens is er voldoende inspiratie! U vindt ons in het mooie plaatsje Ommen, waar landelijke keukens perfect tot hun recht komen. Graag tot ziens! Wilt u vanuit huis vast keukens bekijken? Dat kan ook, de meeste keukens landelijke stijl staan ook op onze website.