Bij de Lange keukens vindt u een ruim aanbod landelijke keukens. Maar wanneer is een keuken landelijk? Wat zorgt ervoor dat onze keukens de stempel landelijke keuken mogen dragen? Wij benoemen graag de meest belangrijke aspecten van een landelijke keuken. Zo weet u waar u op moet letten als u op zoek bent naar een landelijke keuken.

Lijnen

Waar een moderne keuken vaak strakke lijnen heeft en vrij rechttoe rechtaan is, is een landelijke keuken vaak veel ‘losser’. Het aanrecht heeft door de vaak iets lagere wasbak verschillende hoogtes en ook door keukenkastjes boven krijgt de keuken een iets speelser en dus landelijker effect. Dat zie je goed bij de keuken hieronder.

keuken landelijk

Kleur

Iets wat een keuken landelijk maakt is vaak ook de kleur. Wie kent niet de ontzettend bekende gele landelijke boeren keuken? Een typische kleur voor een keuken met de landelijke stijl. Op dit moment komen de landelijke keukens in allerlei verschillende kleuren. Wat dacht u bijvoorbeeld van donkerrood? Of een zacht blauwe keuken? Niet te vergelijken met een witte hoogglans keuken toch?

Details

Een landelijke keuken heeft vaak veel meer opvallende details dan een moderne keuken. Een moderne keuken is vaak strak en heeft niet veel ruimte voor accessoires. Bij een keuken met een landelijke stijl zie je bijvoorbeeld vaak vitrinekastjes of grote schouwen om het fornuis. Ook zijn de kastdeuren vaak bewerkt met bijvoorbeeld lijnen in het hout of sierlijke handvatten.

Landelijke-hoek-keuken-met-eiland-600x480

De apparaten

Altijd al zo’n prachtig antiek fornuis in de keuken willen hebben? In veel landelijke keukens zit zo’n prachtig fornuis met een grote oven eronder en grote gaspitten. Deze fornuizen staan fantastisch in een landelijke keuken. Ook heeft de afzuigkap vaak een mooie schouw als omlijsting. Hoewel de apparaten in een landelijke keuken vaak een ouderwetse uitstraling hebben, zijn ze natuurlijk voorzien van de nieuwste technieken van nu. Het gevoel van toen, maar het comfort van nu! Bekijk hieronder zo’n prachtig fornuis.

P1000600

Landelijke keukens bij de Lange keukens

Wilt u al onze landelijke keukens bekijken? Bekijk de keukens dan online op deze website. Bekijkt u de keukens liever in onze showroom? Dat kan natuurlijk ook. U bent van harte welkom! Wij vertellen u graag, geheel vrijblijvend, meer over de aspecten van landelijke keukens.