Landleven keukens: bij landelijk wonen en leven past natuurlijk ook een mooie landelijke keuken.  Een fijne woon- en leefkeuken in authentieke stijl, met nostalgische elementen en een sfeervolle uitstraling. Een keuken die past bij het landschap en de rest van de woning, of dit nu een oude boerderij of een moderne woning in landelijke stijl is. Zo’n landelijke leefkeuken is vaak het centrale punt van de woning. Dit is de plek waar we de meeste tijd doorbrengen samen. Waar we ’s ochtends ontbijten en s’avonds gezellig samen eten. Een fijne, warme en sfeervolle plek die dan ook vraagt om een warm en sfeervol uiterlijk.

Landleven keuken

Een landelijke keuken heeft zo’n warme en gezellige uitstraling. Dit zit hem met name in vier zaken: speelse lijnen, kleurgebruik, opvallende details en klassiek-ogende apparaten. Zo zijn de lijnen van een moderne keuken vaak rechttoe rechtaan. Bij een landelijke keuken is dit anders. Het hoeft allemaal niet zo strak. Dit past bij het landleven, want buiten in de natuur is alles immers ook niet strak en met rechte lijnen. Het landschap verandert daarbij altijd en zit vol kleur en details. Ook dit komt terug in de landelijke keuken.

Kleur en details

Zo kent iedereen de gele landelijke boerenkeuken wel. Een typische kleur voor een keuken in landelijke stijl, die direct warmte geeft. Landelijke keukens komen op dit moment in allerlei verschillende kleuren, zoals donkerrood en zacht blauw. Hierbij is er ook veel ruimte voor details, net als in de natuur. Zo is er ruimte voor bijvoorbeeld vitrinekastjes of grote schouwen om het fornuis. De kastdeuren zijn vaak versierd met lijnen in het hout en de handvatten zien er sierlijk uit.

Apparaten met gevoel van toen en comfort van nu

Tot slot geven de apparaten een keuken zijn mooie landelijke uitstraling. Wat dacht u van een prachtig antiek fornuis in de keuken, met grote gaspitten en daaronder een grote oven? Dit betekent natuurlijk niet dat de apparaten ouderwets hoeven zijn. Tenminste, bij de Lange keukens hebben we keukens voorzien van de nieuwste technieken. Het gevoel van toen, maar het comfort van nu!

Bekijk deze landleven keukens

Wij hebben voor u een aantal prachtige landelijke keukens op een rij gezet, met nostalgische, oud-Hollandse en ambachtelijke uitstraling. Keukens die perfect passen bij het leven op het platteland en het leven buiten, oftewel het landleven.

 Landleven keukens met kleur

Klassieke landelijke keukens