Eerder schreven we al over de leukste woonblogs met inspiratie voor een landelijk interieur. Deze keer richten we ons op culinaire inspiratie. Want was is er fijner dan de hele dag in uw mooie landelijke keuken te staan kokkerellen? Of wilt u juist weten hoe u binnen 15 minuten een gezonde maaltijd op tafel zet? Lees in beide gevallen snel verder, want wij hebben de leukste foodblogs voor u op een rij gezet. Bomvol met de lekkerste recepten, keukengeheimen en ander culinaire inspiratie. Met voor iedere soort chef wat wils.

1. Uit Pauline’s Keuken

Pauline houdt van goede koffie, lekker eten, koken, lokale marktjes en kookboeken. En de inspiratie die ze hieruit haalt deelt ze graag met u op haar blog Uit Pauline’s Keuken. Hierbij laat ze zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een handvol goede ingrediënten kun je al snel iets lekkers op tafel zetten. Iedere dag kunt u een nieuw artikel lezen op haar blog. Van lekkere recepten die eenvoudig zijn te maken tot reviews van kookboeken en andere culinaire inspiratie. Of u nu op zoek bent naar een recept voor een snelle en gezonde maaltijd of een lekker taartje voor in het weekend, u vindt het allemaal op Uit Pauline’s keuken.

De leukste kookblogs

2. ChicksLoveFood.com

Deze ontzettend populaire foodblog mag natuurlijk niet ontbreken in onze top 10. ChicksLoveFood is een blog van foodies Nina en Elise, die inmiddels naast een blog ook al vijf kookboeken hebben geschreven en geregeld in de media verschijnen. En de populariteit van ChicksLoveFood komt niet uit de lucht vallen. Want de dames kunnen niet alleen lekker koken, maar hebben ook humor en een vlotte schrijfwijze. Dàt alleen al maakt ieder recept een feestje. Op ChicksLoveFood staan veelal gezonde recepten, behalve op zondag. Dan is het Sinner Sunday en vindt u een recept met zoveel mogelijk roomboter en suiker. Om het dan op maandag allemaal weer een beetje te compenseren met een extra gezond recept met maximaal 6 ingrediënten: de Skinny Six. Want dat is waar de blog vooral over gaat: koken met weinig ingrediënten.

Top 10 foodblogs - Chickslovefood

3. Brenda Kookt!

Bent u niet zo’n keukenprinses? Dat zegt niks. Brenda was dit namelijk ook niet, ze at zo goed als alleen Hollandse pot die haar moeder op tafel zette. Iets nieuws proberen durfde ze niet. Tot ze ging samenwonen en steeds meer recepten begon te proberen. En nu heeft ze één van de populairste kookblogs van Nederland! “Ik zie mijn blog als een leerschool voor mijzelf, het blog daagt me uit steeds weer nieuwe dingen te proberen en dingen te maken die ik nog nooit gemaakt heb. Daarbij kun je als bezoeker weer leren van wat ik op mijn blog deel.” Op Brenda Kookt staan lekkere recepten, voor ieder wat wils. Van een eenvoudig maar smaakvol soepje tot een volwaardig 3-gangen diner of een heerlijke taart. Kortom, Brenda Kookt biedt lekkers voor alle gelegenheden en voor ieder wat wils!

Kookblog Brenda Kookt

Foto: brendakookt.nl

4. Eten uit de volkstuin

De naam zegt het al, op Eten uit de volkstuin vindt u recepten van groenten uit eigen tuin. En niet zomaar groenten. Blogger, grafisch vormgever en fotograaf Marleen kweekt namelijk groenten, fruit en kruiden in haar tuin die niet makkelijk in de winkel verkrijgbaar zijn. Ze hebben mooie kleuren, bijzondere vormen of juist een ontzettend lekkere smaak. Wat dacht u van Mara des bois aardbeien of groene Italiaanse pompoenen? Hiermee bedenkt ze smaakvolle recepten, die ze vervolgens deelt op haar blog. Wilt u zelf ook in uw tuin aan de slag? Lees dan ook de tips over het kweken van eigen groenten.

De beste kookblogs

5. Baksels

Bent u net als de rest van Holland aan het bakken geslagen? Neem dan eens een kijkje op Baksels.net. Deze blog van Mannin staat vol met heerlijke recepten voor onder andere taarten, koekjes, broden en andere lekkernijen. Eigenlijk alles wat uit de oven komt! Mannin is altijd al gefascineerd geweest door bakken. Grondstoffen die van zichzelf weinig spectaculair zijn, veranderen samengevoegd tot iets om je vingers bij af te likken. “Een bijna magisch proces!” Door veel theoretische kennis op te doen kreeg Mannin steeds meer grip op het bakproces en nu maakt ze de meest lekkere baksels. De recepten hiervan deelt ze op haar blog, zodat u zelf ook aan de slag kunt. Want eigen gebakken taart smaakt toch altijd het beste! En niet te vergeten: uw keuken gaat er heerlijk door ruiken. Wilt u beter worden in zelf bakken? Volg dan een workshop van Mannin, want die geeft ze ook.

Kookblog Baksels

 

6. Lepeltje Liefde

Wie gek is op groenten moet eens een kijkje nemen op Lepeltje Liefde. En ook wie niet gek is op groeten, maar wel gezonder zou willen eten. Want dankzij de recepten van Lies wordt iedereen gek op groenten! Haar blog draait dan ook om “verrassend genieten van groenten”. Vaak vegetarisch, maar soms ook met vlees of vis. Iedere week vindt u hier fleurige inspiratie, tips en recepten met de lekkerste seizoensgroenten. “Ik houd van eten dat je vrolijk maakt: pure en kleurrijke gerechten met soms verrassende ingrediënten, veel groenten van het seizoen en niet te vergeten een lepeltje liefde. Mijn recepten zijn over het algemeen makkelijk te maken. Verder probeer ik graag nieuwe dingen uit. Dus schrik niet als je hier bijvoorbeeld een zoet taartje met bieten tegenkomt.”

Foodblog Lepeltje Liefde

7. Kiwi&zo

Kiwi&Zo is de foodblog van de de 24-jarige Lizette uit Bergentheim. Een klein dorpje vlakbij onze keukenzaak in Ommen. Als Voedingsdeskundige houdt Lizette niet alleen van lekker koken, ze weet ook nog eens alles over voeding. Volgt u een speciaal dieet of heeft u een allergie? Dan is dit voor u de perfecte foodblog. Lizette houdt in haar recepten namelijk rekening met diverse dieëten, allergieën en intoleranties. Zo vindt u er recepten zonder suiker, gluten en/of lactose, net als gerechten die passen binnen een Paleo, Cleat Eating of Voedselzandloper dieet. En voor iedereen die minder brood wil eten heeft ze een ontzettend handig boek geschreven vol recepten voor broodloze lunches om mee te nemen.

Foodblog Kiwi&Zo

8. De Groene Meisjes

De Groene Meisjes is meer dan een foodblog alleen. Deze blog gaat over “alles wat een leven leuker, beter en groener maakt” aldus oprichtster Merel. De webstie staat vol met groene inspiratie over allerlei onderwerpen die te maken hebben met bewuster leven en duurzaamheid. En één van deze onderwerpen is natuurlijk ‘groen eten’. De recepten op De Groene Meisjes zijn dan ook allemaal vegetarisch en voor een groot gedeelte ook veganistisch. Naast recepten leest u er bijvoorbeeld ook waar u de beste vegan taartjes kunt halen en wat een veganistisch alternatief is voor kwark. Kortom: dé blog voor iedereen die groen wil eten en leven.

Foodblog De Groene Meisjes

9. BonApetit

BonApetit is de blog van Astrid Petit. Astrid woont op het platteland samen met haar man en kinderen en schrijft over lekker, simpel en niet te duur koken voor het hele gezin. Vindt u het net als Astrid belangrijk om ondanks de drukte en hectiek van de dag toch samen gezellig en gezond te kunnen eten? Dan is deze blog echt de moeite waard. Iedere week plaatst Astrid handige weekrecepten met lekkere ingrediënten, zo weinig mogelijk pakjes en zakjes en zoveel mogelijk groente uit het seizoen. Ook interessant om te volgen is de verbouwing van haar bijzondere woning: een monumentale hoeve waarvan de stal wordt omgebouwd tot woonhuis. Wij zijn nu al benieuwd naar de keuken die hier in komt. ;)

 

Kookblog Bonapetit

10. Lekker & Simpel

Houdt u van lekker eten maar niet van lang in de keuken staan? Volg dan foodblog Lekker & Simpel, waarop Jorrit en Sofie iedere dag een nieuw recept plaatsen. Een recept dat lekker is, maar niet moeilijk om te maken. Meestal zijn de gerechten snel klaar. Soms moeten ze nog wat langer in de oven, maar u hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Wilt u gevarieerd eten maar kunt u wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan ook de weekrecepten. Hiermee zet u de hele week lekker snel iets lekkers op tafel!

Foodblog Lekker & Simpel

11. Foodwalks

Oke, we gaan voor nog een bonus nummer 11: Foodwalks. Want dit is wel een hele bijzondere ‘foodblog’. Op foodwalks leest u namelijk hoe u zelf uw maaltijd bij elkaar kunt plukken! Op de site staan verschillende wandelroutes door Nederland waar u zelf ingrediënten kunt plukken. Bijvoorbeeld bramen om zelf bramenjam te maken, fruit voor zomerse salades en kastanjes voor een heerlijke kastanjetaart! Op foodwalks vindt u de recepten, routebeschrijvingen, pluklocaties en adressen waar u aanvullende ingrediënten kunt kopen. En een paar routes gaan door ‘ons’ mooie Vechtdal!

De leukste foodblogs - Foodwalks