Een afzuigkap is nou niet bepaald het mooiste gedeelte van de keuken. Al helemaal niet wanneer u een kookeiland heeft en de afzuigkap uw zicht richting woonkamer belemmerd. Gelukkig is een afzuigkap boven uw fornuis tegenwoordig niet meer nodig, dankzij inductiekookplaten met ingebouwde afzuiging.

Bij deze inductiekookplaten zit het afzuigingssysteem geïntegreerd in de kookplaat. Dit betekent meer vrijheid, schoonheid, functionaliteit én efficiëntie.

Hoe werkt een koopplaat met afzuiging?

Warme lucht stijgt op, zult u denken. Hoe werkt een kookplaat met afzuiging aan de onderkant dan? Dit werkt volgens een natuurkundig principe. Kookdampen stijgen namelijk op met een snelheid van een meter per seconde. Een krachtig afzuigsysteem in de kookplaat zuigt de damp naar beneden met en snelheid van vier meter per seconde. De afzuigsnelheid is dus krachtiger dan de opstijgsnelheid. Hierdoor verdwijnen alle kookdampen, geuren en vetdeeltjes nog voordat ze naar boven kunnen stijgen!

Het voordeel van een inductiekookplaat met afzuiging is dus niet alleen dat u geen lelijke afzuigkap boven uw fornuis heeft hangen, de ruimte blijft ook schoner omdat de kookdamp de kans niet krijg om omhoog te stijgen!

In de showroom van De Lange Keukens in Ommen vindt u diverse soorten van deze vooruitstrevende inductiekookplaten bekijken van verschillende merken. Uiteraard vindt u bij ons de Bora kookplaat met afzuiging, het merk dat als eerste met dit systeem op de markt kwam. Maar ook hebben wij kookplaten met afzuiging van merken als Miele en Siemens en ook kookplaten in lagere prijsklassen. De inductiekookplaten met afwijzing komen in verschillende uitvoeringen. Zo zit er altijd iets bij dat perfect past bij uw smaak en interieur.

Kom kijken in onze showroom en ervaar het zelf! Bekijk de openingstijden.