Een old wood keuken is dé trend in keukens en mag niet ontbreken in een industrieel interieur. Deze keuken is zoals de naam al zegt gemaakt van zogenaamd ‘oud hout’. Vaak is dit rustiek doorleefd eikenhout, waarbij de nerven en noesten nog zichtbaar zijn. Dit geef het hout een levendig karakter en maakt een een old wood keuken stoer en robuust.

Industriële woonstijl

Een old wood keuken sluit dan ook perfect aan bij de industriële woonstijl, waarin veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke en op het oog onafgewerkte materialen. Stoere betonnen vloeren, bedden van pallethout, bakstenen muren. Een keuken van old wood maakt het plaatje compleet.

Zowel landelijk als modern

Bij de Lange keukens vind je verschillende keukens met old wood hout. En dan spreken we niet alleen over landelijke keukens. Ook in moderne keukens is old wood interessant, door juist het robuuste ongeraffineerde hout te combineren met een strak hooglans keukenblad. Dit contrast maakt de keuken spannend en stoer.

Old wood in moderne keuken

Dit zie je bijvoorbeeld bij de moderne greeploze keuken Murphy. De combinatie tussen hoogglans wit en old wood fronten is een aanvulling in iedere moderne en industriële woonkeuken. Het schiereiland (kookeiland dat vastzit aan het keukenblok) en de wandopstelling zijn voorzien van de nieuwste Miele-apparatuur. Natuurlijk is de keuken volledig naar wens aan te passen. Bijvoorbeeld met een ander werkblad en meer of juist minder houten fronten.

old wood keuken met hoogglans

Old wood in landelijke keuken

In onderstaande keuken is old wood juist gebruikt in een nostalgische landelijke keuken. In deze massief eiken keuken zie je de natuurlijke noesten van het hout, die het een levendig karakter geven. Hout in zijn puurste vorm! Deze keuken is volledig op maat te maken.

Old wood keukens kijken?

Bent u benieuwd naar de old wood keukens die wij verkopen? Kom langs in onze twee verdiepingen tellende showroom in Ommen! U vindt hier nog veel meer keukens van rustiek eikenhout. U kunt zo langskomen om inspiratie op te doen. Bent u geïnteresseerd in één van onze keukens? Maak dan een afspraak. Dan weet u zeker dat we alle tijd voor u hebben.

Meer inspiratie:

Ook moderne inbouwapparatuur staat prachtig in combinatie met old wood

Ook moderne inbouwapparatuur staat prachtig in combinatie met old wood

 

Combinatie hooglans met old wood

Combinatie hooglans met old wood