Eieren zijn veelgebruikte producten in de keuken, het is dan ook niet vreemd dat u wel eens ei morst. De eivlekken zijn best goed te verwijderen, maar u moet wel even weten wat u moet doen. Of wat u juist niet moet doen! Zo moet u bij eivlekken verwijderen in bijvoorbeeld kleding nooit heet water gebruiken. Als u dit doet dan stolt het ei en dan is de vlek nog lastiger te gebruiken.

Bestrooien met zout

Nadat u een vlek van ei hebt gemaakt moet de u de vlek met zout bestrooien en dit vervolgens laten opdrogen. De opgedroogde vlek kunt u vervolgens wegborstelen en deppen met koud water. Werkt dit niet goed en is de eivlek niet weg? Dan kunt u een heel klein beetje verdunde ammonia gebruiken.

Bevat de vlek eigeel? Gebruik dan een lauw sopje van een neutraal wasmiddel. U kunt de eivlek ook naweken met een biologisch wasmiddel. Was de stof daarna opnieuw volgens de wasvoorschriften van het kledingstuk.

Hardnekkige eivlekken

Is de vlek hardnekkig en krijgt u hem na het volgen van bovenstaande tips er toch niet uit? Laat uw kledingstuk of de stof met de vlek dan een paar uur in koud water liggen of was het in handwarm water met biologische wasmiddel. Spoel daarna goed na met schoon water. Zijn de vlekken oud en enigszins verhard? Dan weekt u de vlek ook in koud water waarna u de stof volgens de wasvoorschriften wast.

De Lange Keukens

De Lange Keukens is een familiebedrijf waarin generaties zijn opgegroeid in de wondere wereld van keukens. Hierdoor hebben we niet alleen verstand van kwalitatieve en mooie keukens, ook hebben we allerlei tips voor het werken in en met de landelijke keuken. Lees vooral onze keukentips! Ook maakten we een handige infographic waarin we 6 belangrijke keukentips hebben opgenomen.