Houdt u ook zo van een heerlijke kop koffie? Of het nu in de ochtend is om lekker wakker te worden of in de avond gezellig na het eten. Koffie is altijd goed! Helaas gaat er ook wel eens iets mis. Als u koffie morst ontstaat er vaak een lastige koffievlek. Koffievlekken verwijderen kan moeilijk zijn, maar met onze tips valt dit heel erg mee.

Koffievlekken verwijderen van tapijt

Een koffievlek gemorst op uw mooie tapijt? Heel vervelend, maar als u snel handelt is die vlek zo weer verdwenen. Maak een papje van heet water met vlekkenzout. Breng dit papje aan op de koffievlek en laat dit opdrogen. Als het papje helemaal is opgedroogd kunt u met de stofzuiger alles wegzuigen. De koffievlek is nu verwijderd.

Heeft u een gekleurd tapijt? Test het papje dan eerst aan de rand of aan de onderkant van uw tapijt. Als er geen verkleuring ontstaat kunt u de huisgemaakte vlekkenverwijderaar gerust op de plek van de plek gebruiken zonder dat er schade aan het tapijt ontstaat.

Koffievlekken in uw kleding

Heeft u een koffievlek in uw kleding? Als u deze direct verwijderd kan dit meestal gewoon met koud water. Spoel het kledingstuk goed uit onder de kraan. Lukt het niet om de vlek te verwijderen? Dan kunt u ook een speciale vlekkenverwijderaar gebruiken zoals ossengalzeep. Als de vlek ingedroogd is en al langer in uw kledingstuk zit dan kunt u net als bij het tapijt ook vlekkenzout gebruiken. Maak een sopje van water met het zout en laat uw kleding even weken. Test wel eerst in een hoekje of het vlekkenzout de kleur van uw kleding niet aantast.

De Lange Keukens

De Lange Keukens is een familiebedrijf met al jaren ervaring in de keukenwereld. De familie is van jongs af aan opgegroeid in de wondere wereld van keukens. Dit betekent dat we niet alleen dat we verstand hebben van kwalitatieve en mooie landelijke keukens, ook zijn we in het bezit van een heel aantal handige tips voor in de keuken. Bekijk hier onze infographic met 6 keukentips!