Als u veel in de keuken werkt of houdt van koken dan weet u hoe belangrijk scherpe messen zijn. Tomaten snijden met een bot mes is haast niet te doen. Wij raden u dan ook aan om uw messen goed te onderhouden door ze regelmatig te slijpen. Natuurlijk is het verstandig uw messen eens per jaar aan te bieden bij een professionele vakslijper. Na het mes slijpen is uw mes echt weer zo goed als nieuw. Pas dan wel heel goed op, want het mes zal heel erg scherp zijn!

Gebruik aluminiumfolie

Is uw mes bot en heeft u het mes direct nodig en geen tijd om naar de professionele messenslijper te gaan? Dan kunt u uw messen zelf ook voor korte tijd scherper maken. Maak van een groot stuk aluminiumfolie een dikke prop. Snijd hier een aantal keer in met het mes. Pas wel op dat de prop dik genoeg is en dat u niet met uw mes door het aluminiumfolie in uw hand snijdt.

Het slijpen van uw messen in aluminiumfolie zorgt ervoor dat uw messen voor een korte tijd scherper worden. Het is natuurlijk het beste om uw messen regelmatig te laten onderhouden bij een professionele messenslijper. Ook zijn er verschillende apparaten te koop voor thuis die u kunt gebruiken voor het slijpen van uw messen.

De Lange Keukens

De Lange Keukens uit Ommen is een keukenbedrijf met hart voor keukens. We zijn een echt familiebedrijf en leven al jaren in de wondere wereld van keukens. Zo weten we niet alleen veel van kwalitatieve en mooie landelijke en moderne keukens. Ook hebben we allerlei keukentips die het u gemakkelijker maken tijdens het koken. Bekijk bijvoorbeeld eens onze infographic met daarin 6 handige keukentips!

Deze mes slijpen tip is één van de vele tips die u vindt op onze website. Lees hier meer keuken tips van De Lange Keukens.